V MŠ Mukačevskej sa plnia detské sny!

04.05.2013 Prešov

Mať doma psíka, mačičku, škrečka alebo aspoň rybičky je snom každého dieťaťa.

Mať doma koníka, to je želanie, ktoré sa splní málo komu. Deťom z MŠ Mukačevskej sa na jeden deň sen stal skutočnosťou. Vďaka výbornej spolupráci vedeniu MŠ s jazdeckou políciou v Košiciach sa podarilo zorganizovať výnimočnú akciu.
Dva ušľachtilé koníky pod vedením svojich veliteliek – policajtiek, predviedli, čo všetko dokážu. Na pokyn zhadzovali postavené bariéry, preskakovali horiace prekážky, cválali alebo bez pohnutia stáli. Deti s údivom sledovali ich odvážne kúsky, členky polície vysvetľovali dôvody, kedy a za akých okolností jazdná polícia zasahuje. Deti sa dozvedeli, že najmä pri športových zápasoch a zhromaždeniach, kde je spolu množstvo ľudí, je pomoc „štvornohých policajtov“ nenahraditeľná.
Po skončení ukážky deti kládli policajtkám množstvo otázok. Pýtali sa: „Ako sa stať jazdným policajtom? Kde bývajú koníky? Čo majú radi? A čo radi nemajú?“ Keď sa deti dozvedeli, čo jedia ich noví priatelia, hneď im nachystali mrkvu a jablká.
Netradičné podujatie sa vydarilo nad očakávanie a preto si môžu pani učiteľky zapísať do kroniky: „Splnili sme našim deťom ich sen. Bol to nielen pre nich, ale aj pre nás silný a nezabudnuteľný zážitok.“
Ľudmila Kravčáková
 

Vyberte región

mark